past week single client taking 50 to 100% cpu

Forum for bugs and technical problems.

Re: past week single client taking 50 to 100% cpu

Postby nosfirebird » Wed Jul 19, 2017 10:59 pm

Taipion wrote:
TotalyMeow wrote:And 15 clients? Seriously?


That's actually a good question! :D

Back in the days in EVE I used up to 10, though usually no more than 6 or 7, granted, there were no walls protecting you, so you had to be vigilant all the time, but at least they did not accumulate madness just by being logged in. ^^
What were you doing with that many chars at once?

chipping i like arcane ameys =)
nosfirebird
 
Posts: 293
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:47 am

Re: past week single client taking 50 to 100% cpu

Postby DarkNacht » Thu Jul 20, 2017 1:53 am

Sounds like a Java problem, make sure its fully updated and if it is and your still having the problem try uninstalling and reinstalling it.
DarkNacht
 
Posts: 2644
Joined: Thu May 02, 2013 11:24 am

Re: past week single client taking 50 to 100% cpu

Postby nosfirebird » Thu Jul 20, 2017 8:43 pm

DarkNacht wrote:Sounds like a Java problem, make sure its fully updated and if it is and your still having the problem try uninstalling and reinstalling it.

i have uninstalled java 8 reinstalled still having the issue uninstalled java 8 and installed 7 got a little better around 30% cpu but still cant run multi clients fired up the second and it stutters like crazy at 100% cpu. also it was targeting 32bit i changed it so it used the 64bit think thats why it went down to 30% also wondering if it is only using 1 core
nosfirebird
 
Posts: 293
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:47 am

Re: past week single client taking 50 to 100% cpu

Postby Taipion » Thu Jul 20, 2017 8:59 pm

nosfirebird wrote:
DarkNacht wrote:Sounds like a Java problem, make sure its fully updated and if it is and your still having the problem try uninstalling and reinstalling it.

i have uninstalled java 8 reinstalled still having the issue uninstalled java 8 and installed 7 got a little better around 30% cpu but still cant run multi clients fired up the second and it stutters like crazy at 100% cpu. also it was targeting 32bit i changed it so it used the 64bit think thats why it went down to 30% also wondering if it is only using 1 core


Java is only ever using 1 core, if you got multiple cores, you can manually assign one java instance to one core, that may help a bit.
Need something? Here is my Shop (Including some useful info for new/returning players at the bottom of the first post)
Taipion
 
Posts: 1852
Joined: Fri Mar 08, 2013 4:12 pm

Re: past week single client taking 50 to 100% cpu

Postby nosfirebird » Thu Jul 20, 2017 9:22 pm

wondering how i can run 15 clients at the same time 1 week then the next cant even run 1 client. its not hardware it might be something with java and the client i do need to reinstall windows anyways so ill give that a try one of these days.
nosfirebird
 
Posts: 293
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:47 am

Re: past week single client taking 50 to 100% cpu

Postby DarkNacht » Fri Jul 21, 2017 7:06 am

Its possible that something has gone wrong in your salem cache, have you tried clearing it?
DarkNacht
 
Posts: 2644
Joined: Thu May 02, 2013 11:24 am

Re: past week single client taking 50 to 100% cpu

Postby nosfirebird » Fri Jul 21, 2017 5:30 pm

think i fixed the issue for anyone else that gets this issue you have to
1. delete java temp files
2. clean your registry of everything salem
3. delete all salem files off ur drive
4. delete all browser data related to salem
5. delete all salem data from your brain.
there ya go fixes all issues!
if you dont wanna do #5 you can skip #4 and just reinstall salem :shock:
nosfirebird
 
Posts: 293
Joined: Tue Mar 25, 2014 2:47 am

Previous

Return to Bugs & Technicalities

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 3 guests