Crash on start up bug

Forum for bugs and technical problems.

Crash on start up bug

Postby Dorrian » Fri Jan 27, 2017 2:31 am

java.lang.RuntimeException: haven.GOut$GLInvalidEnumException: GL Error: 1280 (invalid enumerant)
at com.jogamp.common.util.awt.AWTEDTExecutor.invoke(AWTEDTExecutor.java:58)
at jogamp.opengl.awt.AWTThreadingPlugin.invokeOnOpenGLThread(AWTThreadingPlugin.java:103)
at jogamp.opengl.ThreadingImpl.invokeOnOpenGLThread(ThreadingImpl.java:206)
at javax.media.opengl.Threading.invokeOnOpenGLThread(Threading.java:172)
at javax.media.opengl.Threading.invoke(Threading.java:191)
at javax.media.opengl.awt.GLCanvas.display(GLCanvas.java:528)
at haven.HavenPanel.uglyjoglhack(HavenPanel.java:420)
at haven.HavenPanel.run(HavenPanel.java:455)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: haven.GOut$GLInvalidEnumException: GL Error: 1280 (invalid enumerant)
at haven.GOut.glexcfor(GOut.java:96)
at haven.GOut.checkerr(GOut.java:107)
at haven.Light$LightList.apply(Light.java:217)
at haven.GLState$Applier.apply(GLState.java:494)
at haven.GOut.apply(GOut.java:203)
at haven.PView.draw(PView.java:242)
at haven.MapView.draw(MapView.java:1043)
at haven.GameUI.drawFiltered(GameUI.java:658)
at haven.GameUI.draw(GameUI.java:666)
at haven.Widget.draw(Widget.java:514)
at haven.Widget.draw(Widget.java:519)
at haven.RootWidget.draw(RootWidget.java:182)
at haven.UI.draw(UI.java:165)
at haven.HavenPanel.redraw(HavenPanel.java:298)
at haven.HavenPanel$1.display(HavenPanel.java:94)
at jogamp.opengl.GLDrawableHelper.displayImpl(GLDrawableHelper.java:649)
at jogamp.opengl.GLDrawableHelper.display(GLDrawableHelper.java:633)
at javax.media.opengl.awt.GLCanvas$9.run(GLCanvas.java:1271)
at jogamp.opengl.GLDrawableHelper.invokeGLImpl(GLDrawableHelper.java:1103)
at jogamp.opengl.GLDrawableHelper.invokeGL(GLDrawableHelper.java:978)
at javax.media.opengl.awt.GLCanvas$10.run(GLCanvas.java:1282)
at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.access$500(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue$3.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.security.ProtectionDomain$JavaSecurityAccessImpl.doIntersectionPrivilege(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)


Need some help here please, I tried the :gl meshmode d command both in default client and in latiki client but its not working and im crashing over and over.
Dorrian
 
Posts: 24
Joined: Thu Jun 27, 2013 4:02 pm

Re: Crash on start up bug

Postby lachlaan » Fri Jan 27, 2017 10:38 am

Official client is also crashing? Have you updated your video drivers recently? If so, roll back to the previous version that worked and try again.
Exactly 6.022 x 10^23 worth of Lach molecules.
lachlaan
Customer
 
Posts: 1900
Joined: Tue Mar 12, 2013 3:11 pm

Re: Crash on start up bug

Postby Dorrian » Fri Jan 27, 2017 12:56 pm

lachlaan wrote:Official client is also crashing? Have you updated your video drivers recently? If so, roll back to the previous version that worked and try again.

Official client works, the problem started out the blue I updated my drivers and still same issue. Note that I was playing fine recently with no issues up until yesterday 1-26-2017
Dorrian
 
Posts: 24
Joined: Thu Jun 27, 2013 4:02 pm

Re: Crash on start up bug

Postby Dorrian » Fri Jan 27, 2017 1:46 pm

changed drivers
GEFORCE GAME READY DRIVER

Version: 372.70 WHQL
Release Date: 2016.8.30
Operating System: Windows 10 64-bit

using Nvida 650-TI boost and it seems to have FIXED my issue. Will report back here if it breaks again :P
Dorrian
 
Posts: 24
Joined: Thu Jun 27, 2013 4:02 pm

Re: Crash on start up bug

Postby Kandarim » Fri Jan 27, 2017 1:52 pm

Indeed, a driver rollback should fix the issues. There seems to be something fishy with the 378.49 driver and JOGL.
I have neither the crayons nor the time to explain it to you.
JC wrote:I'm not fully committed to being wrong on that yet.
User avatar
Kandarim
Customer
 
Posts: 5227
Joined: Mon Jan 21, 2013 4:18 pm

Re: Crash on start up bug

Postby daopa » Sun Jan 29, 2017 5:11 pm

Just would like to note, I experienced the same issue with the latest Nvidia driver 378.49.
User avatar
daopa
Customer
 
Posts: 213
Joined: Thu Nov 08, 2012 9:40 pm
Location: Jamestown

Re: Crash on start up bug

Postby Kandarim » Sun Jan 29, 2017 5:56 pm

yup, this is specifically with 378.49. You can fix it by downgrading your drivers, using the default client, or calling the custom clients through a .bat file (see their respective threads, at least for mine).
I have neither the crayons nor the time to explain it to you.
JC wrote:I'm not fully committed to being wrong on that yet.
User avatar
Kandarim
Customer
 
Posts: 5227
Joined: Mon Jan 21, 2013 4:18 pm


Return to Bugs & Technicalities

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests